Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'nın Küba ziyareti sona erdi

Obama'nın Küba ziyareti sona erdi

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, Küba ziyaretinin son gününde Amerikan Tampa Bay Rays takımı ile Küba milli takımının beyzbol maçını Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile izledikten sonra yarın başlayacak ziyareti için Arjantin'e geçti.

ABD Başkanı Obama, üç günlük Küba ziyaretinin son gününde önce Kübalılara hitap etti, ardından iki ülke beyzbol takımlarının gösteri maçını izledi. Obama'nın, Küba ziyaretinin son günü, Brüksel'deki terör saldırısının gölgesinde gerçekleşti.
Maçın oynanacağı stadyuma Küba Devlet Başkanı Castro ile gelen Obama, Amerikan Tampa Bay Rays takımı ile Küba milli takımı arasındaki beyzbol maçını izledi. Havana Latin Amerika Stadyumu'nda yapılan gösteri maçına girerken iki lider, taraftarlarca alkışlarla karşılandı.
Maçın ardından Castro'nun, havalimanında Obama'yı bizzat uğurladığı ve iki devlet başkanının "samimi bir şekilde el sıkıştığı" kaydedildi.
Havana'dan Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e geçen Obama, geceyi burada geçirdikten sonra Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile görüşecek.
Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamada, beyzbolun her iki ülkede de çok sevilmesi dolayısıyla Obama'nın Küba programına bir beyzbol maçının eklendiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...