Bosnalı kurban yakınlarından Karadzic protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosnalı kurban yakınlarından Karadzic protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersekli çok sayıda kurban yakını ve savaş mağduru, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (ICTY) 2009 yılından bu yana yargılanan ve "Bosna Kasabı" olarak bilinen eski Sırp lider Radovan Karadzic'in karar duruşması öncesi gösteri düzenledi.

Mahkeme önünde yapılan gösteriye katılan kurban yakınları, Karadzic’in hakettiği cezayı alması çağrısında bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteriye katılanlar, Bosna Hersek ve Türk bayraklarının yanı sıra Bosna'daki savaşta yaşanan soykırımı anlatan pankartlar taşıdı.

Türklerin ve Hollandalıların da destek verdiği gösteride, Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan kanlı savaşta hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını açan acılı aileler, mahkemenin vereceği kararın kendileri açısından oldukça önemli olacağını dile getirdi.

Kadın Savaş Kurbanları Derneği Başkanı Bakira Hasecic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadzic'in, iddianamesinde yer alan tüm suçlardan ceza almasını beklediklerini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...