Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
"Bosna Kasabı" Karadzic'e 40 yıl hapis cezası verilmesi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, "Bosna Kasabı" Radovan Karadziç'e 40 yıl hapis cezası verilmesi kararına ilişkin, "Bugün bölge halkı ve uluslararası adalet için tarihi bir gün." değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Bosna Kasabı" Radovan Karadziç'e 40 yıl hapis cezası verilmesi kararının diğer sorumlulara da mesaj gönderdiğini kaydetti.

Ban, Bosnalı Sırpların eski lideri Karadziç'in mahkum edilmesine ilişkin BM Sözcülüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bugün bölge halkı ve uluslararası adalet için tarihi bir gün." ifadelerine yer verdi.
"Bu karar sorumluluk mevkisindeki herkese önemli bir mesaj"

Karadziç'in, BM Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından yargılanan en üst düzey görevli olduğunu hatırlatan Ban, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu karar, sorumluluk mevkisinde bulunan herkese, eylemlerinden dolayı hesap sorulacağı konusunda önemli bir mesaj göndermektedir. Adaletten kaçanlar, uluslararası toplumun, sorumluları yargı önüne çıkarmaya dönük kollektif kararlılığından kurtulamaz."

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da Karadzic'e  verilen ceza ile ilgili olarak, "Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu yargılamasında Karadzic'in mahkumiyeti, hiç kimsenin adaletten kaçamayacağını gösteriyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...