Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski aşkı için uçak kaçırdı

Düzenleyen:
Eski aşkı için uçak kaçırdı

DÜNYA Haberleri

Ayrıldığı karısına ulaşmak için uçak kaçıran Mısırlı Seyfeddin Mustafa, bütün dünyaya 5 saat boyunca ecel terleri döktürdü.

Mısırlı bir âşık, dün dünyayı ayağa kaldırdı. Üzerinde patlayıcı bulunduğunu iddia ederek İskenderiye-Kahire seferini yapan Mısır Hava Yollarına ait yolcu uçağını 81 yolcusuyla birlikte kaçıran Seyfeddin Mustafa, herkesi korkuttu. Uçağı Güney Kıbrıs’a indiren hava korsanı, 3 yolcu ile kaptan pilot, yardımcı pilot, hostes ve güvenlik görevlisini rehin aldı; diğerlerini serbest bıraktı. 5 saat süren kaçırma girişimi netleşene kadar bir sürü iddiaya ortaya atıldı. İlk önce Mustafa'nın kimliği profesör İbrahim Samaha olarak açıklandı. Ancak bir süre sonra söz konusu kişinin uçaktaki yolculardan biri olduğu anlaşıldı. Korsanın sığınma ve Mısır’da cezaevindeki bazı mahkûmların serbest bırakılmasını istediği öne sürüldü. Ancak bu da yalanlandı. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, "Hadisenin terörizmle bağlantısı yok" dedi. Seyfeddin Mustafa'nın eski eşini görmek amacıyla uçağı kaçırdığı belirlendi. Mustafa, yolculardan birine karısına iletilmek üzere 4 sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletilmesini sağladı. Görevliler de korsanın eski karısını havaalanına getirdi. Bu sırada rehinelerden 3'ü uçağın kapısından, biri de kokpit camından kaçmayı başardı. Tedbiri elden bırakmayan güvenlik güçleri, beline bomba düzeneği sarılı fotoğrafı sosyal medyaya düşen Mustafa'yı etkisiz hale getirmek için operasyon hazırlığına başladı. Tam bu sırada çılgın âşık teslim oldu. Ellerini kaldırarak uçaktan inen korsan tutuklandı. Yapılan aramalarda Seyfeddin Mustafa'nın üzerinde bomba süsü verilmiş düzenek çıktı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...