PYD, DAEŞ bahanesiyle Cerablus’a doğru ilerliyor

Düzenleyen:
PYD, DAEŞ bahanesiyle Cerablus’a doğru ilerliyor

DÜNYA Haberleri

ABD’nin desteklediği PKK’nın Suriye uzantısı YPG, Cerablus’u almak için hazırlıklara başladı. Ankara “vururuz” açıklamasında bulundu

PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Amerika’nın da desteğiyle Fırat nehrinin batısında DAEŞ kontrolündeki Cerablus’a doğru ilerlemek için uzun süredir planladığı “Menbiç operasyonu”na hazırlanıyor. Söz konusu kaynaklar operasyonla birlikte YPG’nin resmen Türkiye’nin, sınıra 40 km uzaklıkta olan ve insani güvenli bölge kurmak istediği Cerablus’a girmiş olacağını aktardı. Bölgedeki kaynaklar, “PYD/YPG’nin amacı Fırat’ın batısına geçerek Mare hattını ele geçirmek ve burada öz yönetim ilan etmek. YPG militanları, ABD’nin hava desteğiyle Ocak 2015’te Türkiye sınırı boyunca Kobani’yi ele geçirmiş, mayısta da Tel Abyad’ı DAEŞ’ten almıştı. YPG, böylelikle birbirinden kopuk olan Haseke ve Kobani bölgelerini birleştirmişti. YPG’nin şimdiki hedefi ise, Fırat’ın batısında Menbiç üzerinden Cerablus-Azez hattında ilerleyerek, Kobani ve Afrin’i birleştirmek” dedi. Bu arada, ABD her ne kadar destek verse de Türkiye terör örgütü YPG’nin Fırat’ın batısına geçerek Cerablus ve Suriye’nin kuzeyine yerleşmesine karşı çıktığını bildirdi. Ankara’ya yakın kaynaklar, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ABD’yi bu konuda uyardığını, YPG’nin Cerablus’a girmesi halinde burasının obüslerle vurulacağını Amerikalı yetkililere ilettiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...