Hamas: Dört İsrail askeri elimizde 

Düzenleyen:
Hamas: Dört İsrail askeri elimizde 

DÜNYA Haberleri

Gazze’deki Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 4 İsrail askerinin bulunduğunu açıkladı.

Söz konusu askerlerin resimlerinin önünde konuşan Ebu Ubeyde, “İşgal güçlerine bir bedeli olmadan esir askerler hakkında bilgi vermeyeceğiz. Kimse bizimle iletişime geçmedi” dedi. Netanyahu geçen hafta düzenlediği basın toplantısı sırasında bir gazetecinin kayıp İsrail askerleriyle ilgili sorusu üzerine, bu konuda gayretli çabaların sürdüğünü, kendisinin birkaç günde toplantılar gerçekleştirdiğini ve önemli gelişmeler yaşandığını öne sürmüştü. İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Temmuz 2014’te Gazze’ye yaptığı saldırıda Oron Şaul isimli bir askeri esir almıştı. İsrail ise Şaul’un çatışmada ölmüş olabileceğini bildirmişti. İsrail ayrıca Hamas’ı, 1 Ağustos 2014’te Refah şehrinin doğusunda çatışmada öldürülen Hadar Goldin isimli askerinin cesedini vermemekle suçlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...