Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya devam ediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya devam ediyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, "Ermenistan çağrılara uymuyor ve aynı silahlarla Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya devam ediyor." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin ateşkesin yeninden sağlanması çağrılarına yanıt olarak Azerbaycan'ın saldırıları durdurduğunu, ancak Ermenistan'ın çağrılara uymayarak ateşe devam ettiğini açıkladı.

Hasanov, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmaları AA'ya değerlendirdi.

"Olayların temelinde Ermeni silahlı güçlerin provokasyonu duruyor" diyen Hasanov, Ermeni silahlı güçlerinin, AGİT Minsk Grubu'nun eşbaşkan ülkelerinin sorunun çözümü için atmak istediği olumlu adımları, benzer provokatif eylemlerle engellemek istediğini belirtti.

2014'te Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'nin, 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çözüm için girişimlerini artırdığını ve bu dönemlerde Ermeni güçlerin cephe hattında benzer provokasyonlar yaptığını hatırlatan Hasanov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD ziyareti ve orada Joe Biden ve John Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında yeniden provokatif eylemlerin başladığını aktardı.

Hasanov, son iki günde yaşanan çatışmaları şöyle anlattı:

"Ermeni güçler geceden itibaren Azerbaycan köylerini, yerleşim birimlerini büyük çaplı silahlarla top ve havan toplarıyla ateşe tuttu, mevzilerimize saldırdı. Azerbaycan ordusu da sivilleri ve mevzileri korumak için Ermeni güçlere gereken cevabı verdi ve onları geri püskürttü. AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin ateşkesin yeninden sağlanması çağrılarına yanıt olarak Azerbaycan saldırıları durdurdu. Fakat Ermenistan çağrılara uymuyor ve aynı silahlarla Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusu da mecburen buna karşılık veriyor."

AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin son yıllarda çözüm sürecini hızlandırmak için irade gösterdiğini söyleyen Hasanov, Azerbaycan'ın bu iradenin gerçekleştirilmesi için üzerine düşeni yaptığını ve müzakereleri sürdürdüğünü belirtti. Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ sorununun barış yoluyla ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu vurgulayan Hasanov, “Eşbaşkan ülkeler ciddi çaba harcasa konu çözülebilir. Ermenistan ise AGİT Minsk Grubu'nun çağrılarını hiçe sayarak uzlaşmaz tutumunu sürdürüyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...