Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta 29 DAEŞ militanı öldürüldü

Irak'ta 29 DAEŞ militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

DAEŞ'e ait stratejik öneme sahip mevzilere düzenlenen iki hava saldırısında 29 militanın öldüğü bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, ordu birliklerinin, istihbarat bilgisine dayanarak Enbar'da DAEŞ'in kalesi addedilen mevzilere iki hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

ARALARINDA ÜST DÜZEY YETKİLİLER DE VAR
Açıklamada, ilk saldırıda Enbar'ın Irak-Suriye sınırındaki bölgede DAEŞ üst düzey yetkililerinin katılımıyla düzenlenen bir güvenlik toplantının hedef alındığı kaydedilen açıklamada, söz konusu operasyonda el-Horasani Tugayları lideri Ebu Süleyman eş-Şişani, örgüt liderine yakınlığı ile bilinen Ebu Abdulaziz el-Cenubi lakaplı Cemal Taraki el-İsevi, Vilayet el-Fırat geçici lideri Ziya Zube el-Hardani, örgüt lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin elçisi olarak bilinen Ebu Ahmed el-Cenubi'nin de aralarında bulunduğu 16 militanın öldüğü aktarıldı.

Militanlara ait cesetlerinin 9'unun Suriye tarafına, diğerlerinin de Irak'taki hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

İkinci saldırıda ise Enbar'ın batısında Suriye sınırı yakınındaki Rava kazasında bulunan eş-Şeyh Ebu Eyyüb karargahının hedef alındığı belirtilen açıklamada, "Operasyonda Irak Cumhuriyet Muhafızları eski subayı ve tutuklu, ABD deniz piyadelerine karşı Ayn el-Esed intihar saldırısının planlamakla suçlanan Ebu Enes er-Ravi'nin de aralarında yer aldığı 13 militan öldürüldü." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...