Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Akıncı'dan 'tek taraflı ihale' uyarısı

Akıncı'dan 'tek taraflı ihale' uyarısı
Fotoğraf Başlığı Akinci'dan 'tek tarafli ihale' uyarisi

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs açıklarında çıkarılacak doğalgaza ilişkin, Rum yönetiminin tek taraflı ihaleye çıkmasının bölgedeki gerilimi arttırabileceğini kaydetti.

Kaydet
a- | +A

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Associated Press'e (AP) Rumların tek taraflı doğalgaz ihalesine çıkması ve diğer güncel konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bölgede bulunması ihtimali olan doğalgazın akıllı bir şekilde hazırlanılıp, bölgede daha fazla tansiyonu yükseltmeyecek şekilde yönetilmesi durumunda fayda getireceğini ifade eden Akıncı, Kıbrıs Rum yönetimini, aralarında sondaj için bir aciliyet olmadığı şeklindeki mutabakata rağmen doğalgaz ihalesine çıkmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs açıklarında çıkarılacak doğalgazın Kıbrıs sorununun çözümünün bir kısmını finanse etmek için kullanılabileceğini belirterek, Rum yönetiminin tek taraflı ihaleye çıkmasının bölgedeki gerilimi arttırabileceğini belirtti.

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmelere başladığında bu sürecin bir sorun olmayacağını düşündüğünü aktaran Akıncı, şimdi ise bu durumu potansiyel tehlike gördüğüne işaret etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.