Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıncı'dan 'tek taraflı ihale' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Akıncı'dan 'tek taraflı ihale' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs açıklarında çıkarılacak doğalgaza ilişkin, Rum yönetiminin tek taraflı ihaleye çıkmasının bölgedeki gerilimi arttırabileceğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Associated Press'e (AP) Rumların tek taraflı doğalgaz ihalesine çıkması ve diğer güncel konulara ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Bölgede bulunması ihtimali olan doğalgazın akıllı bir şekilde hazırlanılıp, bölgede daha fazla tansiyonu yükseltmeyecek şekilde yönetilmesi durumunda fayda getireceğini ifade eden Akıncı, Kıbrıs Rum yönetimini, aralarında sondaj için bir aciliyet olmadığı şeklindeki mutabakata rağmen doğalgaz ihalesine çıkmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs açıklarında çıkarılacak doğalgazın Kıbrıs sorununun çözümünün bir kısmını finanse etmek için kullanılabileceğini belirterek, Rum yönetiminin tek taraflı ihaleye çıkmasının bölgedeki gerilimi arttırabileceğini belirtti.

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmelere başladığında bu sürecin bir sorun olmayacağını düşündüğünü aktaran Akıncı, şimdi ise bu durumu potansiyel tehlike gördüğüne işaret etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...