Azerbaycan: 'Ermenistan 115 kez ateşkes ihlali yaptı'

Düzenleyen:
Azerbaycan: 'Ermenistan 115 kez ateşkes ihlali yaptı'

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun 115 kez ateşkes ihlali yaptığını açıkladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, operasyonların  durdurulması yönündeki mutabakata uyulduğu, Azerbaycan ordusunun işgalden  kurtarılan bölgelerde mevzilerini güçlendirdiği belirtildi. Azerbaycan, Ermenistan'la cephe hattındaki gerginliğin  devam ettiğini, Azerbaycan'ın ateşkes mutabakatına uyduğunu fakat Ermenistan'ın  ateşkes ihlali yaptığını duyurdu.

Açıklamada, Ermenistan tarafının "Azerbaycan mutabakatı ihlal etti"  şeklindeki beyanlarının, Ermenilerin ateşkes ihlaline ve yeni provakasyonlarına  zemin hazırlamaya ve meydana gelebilecek olaylardan Azerbaycan'ı sorumlu tutmaya  yönelik propaganda faaliyetleri olduğu ifade edildi. Bakanlığın bir diğer açıklamasında Ermenistan ordusunun sınırda ve  cephe hattında 115 kez ateşkes ihlali yaptığı, Azerbaycan ordusunun da 120 kez  cevap ateşinde bulunduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...