Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Iraklı Türkmenlerden Azerbaycan'a destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Iraklı Türkmenlerden Azerbaycan'a destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkmen Akıncıları Birliği Komutanı Yılmaz, "Irak Türkmenleri her zaman Türk dünyasının bir parçası olmuştur ve tüm savaşlara katılmıştır." dedi.

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, Ermenistan tarafından Azerbaycan'a yapılan saldırıları kınayarak, soydaşlarına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Türkmen Akıncıları Birliği Komutanı Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,''Irak Türkmenleri her zaman Türk dünyasının bir parçası olmuştur ve tüm savaşlara katılmıştır. Yüzyıl öncesine geri döndüğümüzde bizim dedelerimiz, atalarımız Türk ordularında yer alarak Azerbaycan muharebelerinde rol oynamış, o topraklarda şehit olmuştur. Bakü'deki şehitlikte hala Kerküklü şehitlerin mezarı bulunuyor. Biz de bugün onların torunları olarak Azerbaycan halkının ve devletinin yanındayız." dedi.

Türkmen Akıncılar Birliğinden Yunus Bayraktar da Kerkük'ü terör örgütü DAEŞ'ten korudukları gibi Azerbaycan müdafaasına da katılmaya hazır olduklarını belirterek, ''Türkmen akıncıları olarak topraklarımızı burada koruyoruz ve şehit olmadık ancak orada şehit olmaya hazırız. Her zaman Azerbaycanlı soydaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...