Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boko Haram 8 yaşındaki çocuğu canlı bomba yapıyor

Düzenleyen:
Boko Haram 8 yaşındaki çocuğu canlı bomba yapıyor

DÜNYA Haberleri

Boko Haram'ın Afrika'da kadın ve çocukları da kullandığı intihar saldırıları 2015 yılında 11 kat arttı. Uyuşturucu verilen çocuk ve kadınları canlı bomba yapan örgüt, Kamerun'da 8 yaşındaki çocuğu intihar bombacısı olarak kullandı.

BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Boko Haram'ın Nijerya'nın Chibok kentindeki bir yatılı okuldan 200'den fazla kız öğrencinin kaçırılmasının ikinci yılı yaklaşırken bir rapor yayımladı. 

Raporda, Boko Haram'ın Kamerun, Nijerya ve Çad'da düzenlediği intihar saldırılarının yüzde 37'sinin arkasında, sıklıkla uyuşturucu verilen çocuk ve kadınların bulunduğu belirtildi.

Raporda, 2014 yılında dört intihar saldırısı düzenleyen Boko Haram'ın bu saldırılarının, 2015 yılında 11 kat artarak 44'e yükseldiği, bu rakama bu yılın ocak ayının da dahil edildiği ifade edildi.

1.3 MİLYON ÇOCUK EVİNDEN OLDU

Kamerun, Çad, Nijerya ve Nijer'de Boko Haram şiddeti nedeniyle 1.3 milyon çocuğun evlerinden ayrılmak zorunda kaldığına işaret edilen raporda, örgütün erkek çocuklarını, Boko Haram'a sadakatlarını göstermek için kendi ailelerine saldırmaya zorladığı, kızların da cinsel saldırı ve militanlarla zorla evlendirilmek dahil olmak üzere ağır suistimale maruz kaldığı vurgulandı.

UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İNTİHAR YELEĞİ GİYDİRİLİYOR 

Raporda ayrıca intihar saldırılarında kullanılan kızlara, uyuşturucunun etkisindeyken intihar yeleği giydirildiğine, en yüksek çocuk intihar eylemcisi sayısının Kamerun'da görüldüğüne, burada sekiz yaşındaki çocukların bile bu amaçla kullanıldığına dikkat çekildi.

7 YILDA 17 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ 

Boko Haram saldırıları nedeniyle Nijerya ve Kamerun'da bin 800'den fazla okulun kapatıldığı, hasar gördüğü, yağmalandığı, yakıldığı veya evsizler için barınak olarak kullanıldığı belirtilen raporda, örgütün 7 yıldır süregelen ve başta Nijerya'nın kuzeydoğusunu ile Çad Nehri çevresini etkileyen şiddet eylemlerinde yaklaşık 17 bin kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...