Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'ya pasiflik tepkisi

Düzenleyen:
Obama'ya pasiflik tepkisi

DÜNYA Haberleri

Hafta başında Rusya’ya ait iki savaş uçağının bir Amerikan destroyerine düzenlediği taciz uçuşu gündemdeki sıcaklığını koruyor.

ABD’li düşünce kuruluşu Hudson Institute analistlerinden Michael Pregent, Baltık Denizi’nde yaşanan olayla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Obama’ya isyan etti. Pregent, o mesajında Türkiye’nin sınır ihlali nedeniyle düşürdüğü Rus uçağına göndermede bulunarak Obama’yı pasiflikle suçladı.

İşte Pregent’ın mesajı:

“Erdoğan Rus jetini vurarak Putin’in provokasyonlarını sonlandırdı. Obama ise 10 metre yakına gelerek saldırı dalışı gerçekleştiren Rus uçaklarını görmezden gelmeyi seçiyor."

Obama'ya pasiflik tepkisi

11 Nisan’da uluslararası sularda meydana gelen olayda Rusya’ya ait iki savaş jeti USS Donald Cook adllı destroyerin 30 metre üzerinden yaklaşık 20 kez alçak uçuş gerçekleştirmişti.

CNN Espanol’a konuşan John Kerry, “Bu davranışı kınıyoruz. Sorumsuzca, provokatif ve tehlikeli. Angajman kuralları gereğince düşürebilirdik. İnsanlar şunu bilmeli ki bu ciddi bir mesele ve Amerika Birleşik Devletleri uluslararası sularda tehdit edilemez” şeklinde tepki göstermişti.

ABD Savunma Bakanlığı da Rus savaş jetlerinin USS Donald Cook destroyerini 90 dakika boyunca alçak uçuşla taciz ettiğini bildirmişti.

Kaynak: Star

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...