Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Irak iç savaşa sürükleniyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Irak iç savaşa sürükleniyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Irak'ın belirsiz bir geleceğe ve Suriye'de olduğu gibi iç savaşa sürüklendiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentindeki çalışma ofisinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karadaği, son dönemdeki siyasi gelişmeleri "Bağdat için tehlike çanlarının çalması" olarak yorumladı.

Karadaği, "Irak, içerisinde olduğu şu anki durum ve kaostan dolayı, belirsiz bir geleceğe, Suriye'deki gibi iç savaşa doğru sürükleniyor. Irak'taki siyasi kriz tüm bölgeyi, hatta Şiileri bile içine almış durumda. Ülkedeki Şiiler bile birkaç tarafa bölünmüş. İran durumu düzeltmeye çalışıyor ancak bu zor bir iş." dedi.

 "Irak'ta Sünnileri tek çatı altında toplayabilecek bir lider yok"
Irak'taki Sünnilerin de savaş ve siyasi çekişmelerden dolayı güçsüz olduklarını dile getiren Karadaği, "Ülkedeki tüm Sünnileri bir çatı altında toplayıp dini mercileri olacak bir lider ortada yok. Her Sünni grubun bir lideri var. Bu yüzden siyasi ve güvenlik krizleri sırasında zarara uğrayan ilk taraf Sünniler oluyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...