Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AKPM'den Kırım Tatar Milli Meclisi kararına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AKPM'den Kırım Tatar Milli Meclisi kararına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

AKPM Başkanı Agramunt, Rusya'nın görevlendirdiği bir mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerinin yasaklaması kararını eleştirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, Rusya'nın görevlendirdiği bir mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerinin yasaklaması kararını eleştirdi.

Agramunt, yaptığı yazılı açıklamada karardan ciddi bir şekilde endişe duyduğunu kaydederek, Rus yetkililerden, karardan dönülmesi için gerekli tüm adımları atmaları çağrısında bulundu.

Meclis'in Kırım Tatar toplumu açısından önemli, temsiliyetin gerçekleştiği, sosyal ve geleneksel bir yapı olduğunun altını çizen Agramunt, alınan kararın tüm Kırım Tatar toplumunu hedef alan çok sert ve baskıcı bir karar olduğuna değindi.

AKPM, yaklaşık 3 hafta önce bölgeye bir heyet göndererek, son durum hakkında bir rapor yayınlamıştı. Kırım Tatar Milli Meclisi'nin çalışmalarını inceleyen AKPM üyesi iki raportör, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov ile görüşme sonrası kaleme aldıkları raporda, "Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından burada yaşayan Kırım Tatarlarının tehdit altında oldukları" ifadelerine yer verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...