Reza Zarrab hakim karşısına çıktı: İşte ilk sözleri

Düzenleyen:
Reza Zarrab hakim karşısına çıktı: İşte ilk sözleri

DÜNYA Haberleri

New York'ta yargılanmasına başlanan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab, hâkim karşısına çıktı. İlk duruşması 15 dakika süren Zarrab, tüm suçlamaları reddetti.

İran'a uygulanan ABD yaptırımlarının delinmesine yardımcı olmakla itham edilen Zarrab, ilk duruşmada, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Zarrab'ın yargılandığı davanın ilk duruşması 15 dakika sürdü. Bir sonraki duruşma, 16 Haziran saat 11.00'da yapılacak.

DURUŞMA SONRASI AVUKATI KONUŞTU

Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. New York Times muhabiri Benjamin Weiser'ın bildirdiğine göre; Brafman, güçlü bir savunma yapacaklarına inandıklarını belirtirken Reza Zarrab'ın kefalet davası için 'umutlu ve inançlı' olduğunun altını çizdi.

ZARRAB NEW YORK'TA YARGILANIYOR

Geçen ay ABD'nin Miami kentinde tutuklanan Zarrab, New York'taki Manhattan Bölge Mahkemesi'nde yargılanıyor. Zarrab, ABD'nin güneyindeki Miami Federal Cezaevi'nde geçirdiği birkaç günün ardından, Florida'da Tallahassee Federal Cezaevi'ne, oradan da Georgia eyaletinde Atlanta Federal Cezaevi'ne nakledilmiş, burada geçirdiği 6 geceden sonra Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'ne götürülmüştü.

Sanıklar 2008'de başlayan ancak 2011 yılından, 2016 yılında kaldırılana kadar gittikçe sertleşen İran'a yönelik uluslararası yaptırımları etkisiz hale getirmeye çalışmak ve ABD bankalarına yönelik dolandırıcılıkla suçlanıyorlar.

Yapılan açıklamaya göre yöneltilen suçlamaların toplam cezası, en üst sınırdan verilirse 60 yılı buluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...