Hamaney'den İngilizce eğitimine eleştiri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hamaney'den İngilizce eğitimine eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

İran lideri Hamaney, "Maalesef bazı yerlerde Farsça yerine İngilizce teşvik ediliyor. Artık iş İngilizce'nin okul öncesi çocuklara öğretilmesine kadar vardı." dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, çocuk ve gençler arasında yabancı kültürün yaygınlaşmasına yol açtığı gerekçesiyle ülkede İngilizce eğitimin teşvik edilmesini eleştirdi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberıne göre, Hamaney, Öğretmenler Haftası münasebetiyle ülkedeki öğretmen ve eğitimcileri başkent Tahran'daki konutunda kabul etti.

Hamaney'in buradaki konuşmasında İran'da İngilizce eğitimin teşvik edilmesini eleştirerek, "Maalesef bazı yerlerde Farsça yerine İngilizce teşvik ediliyor. Artık iş İngilizce'nin okul öncesi çocuklara öğretilmesine kadar vardı." dedi.

Meselenin yabancı dillerin öğrenilmesine muhalefet olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Hamaney, "Asıl mesele yabancı kültürün ülkedeki çocuk ve gençler arasında yaygınlaşmasıdır." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...