Halep'te ateşkes ilan edilecek

Düzenleyen:
Halep'te ateşkes ilan edilecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, Moskova'da bir araya geldiler.

Görüşme sonrası ikili, basın mensuplarının karşısına geçerek, açıklamalarda bulundu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevini tanımayan Lavrov, Rusya ve Amerika'nın birlikte Cenevre'de Suriye gözlem merkezi kuracaklarını söyledi ve Amerika'nın terörizmi bitirmek adına daha fazla sorumluluk almasını gerektiğini kaydetti. 

HALEP'TE ATEŞKES

Öte yandan taraflar; Şam ve Lazkiye'den sonra, Halep'te de ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı. Steffan De Mistura, birkaç saat içerisinde Halep'te ateşkesi ilan edeceklerini söyledi.

LAVROV: TÜRKİYE'NİN TOPÇU ATEŞİNDEN ENDİŞELİYİZ

Haftalardır Halep'te katil Beşar Esad güçleri ile birlikte hastaneleri ve sivil yerleşim yerlerini vuran, çoğu kadın ve çocuk 300'den fazla sivilin ölümüne sebep olan Rusya'nın bakanı açıklamalarına şaka gibi ifadelerle devam etti.

Suriye'den teröristleri temizlemek için Türkiye'nin de yardımcı olması gerektiğini bildiren Lavrov, "Türkiye'nin Suriye topraklarına açtığı topçu ateşinden endişeliyiz. Türkiye-Suriye sınırının kapatılması daha da acil bir hale geldi" diye konuştu. 

PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD'ye ve Arap Birliği tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen Hizbullah'a açık destek veren Rusya'nın, terör örgütü DAEŞ'i vuran Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tepki göstermesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...