Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marsilya'da sinagog camiye dönüştürüldü

Düzenleyen:
Marsilya'da sinagog camiye dönüştürüldü

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın güneyindeki Marsilya şehrinde bulunan Or Thora Sinagogu, cemaati kalmayınca camiye dönüştürüldü.

250 kişi kapasiteli sinagoga gelenlerin sayısının 10'u geçmemesi üzerine El Bedir isimli bir Müslüman vakıf, 400 bin euro karşılığında sinagogun binasını aldı. Marsilya'nın, mülteciler için en büyük liman olduğunu söyleyen Samir adlı bir kişi, "Marsilya her zaman değişik ülkelerden gelen kişilerin huzur içinde yaşadığı bir yer oldu. Burada deniz, kumsal var; radikalizm yok. Sinagogun satılmaya karar verilmesinin ardından buranın bir gece kulübüne veya dükkana dönüşmesindense, ibadethane olması daha iyi" diyor.
Marsilya'da sinagog camiye dönüştürüldü
Or Thora Sinagogu ile aynı caddede bir mescidin bulunmasına rağmen, cemaatin sığmaması üzerine binanın satın alındığı öğrenildi. Caminin yakın zamanda hizmete gireceği, bunun bölgedeki Yahudilerin yerlerini Müslümanlara bırakmasının bir göstergesi olduğu belirtildi. Yaşlı bir Yahudi ise "Kaçınılmazdı. Yahudiler bölgeyi terk ediyor. Buranın da camiye dönüşmesinde bir sakınca görmüyorum" derken bir başka kadın ise, "Ancak burada nefret içeren vaazlar verilmesini istemiyorum" diyor.
Marsilya'da sinagog camiye dönüştürüldü
Marsilya'da sinagog camiye dönüştürüldü

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...