Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'dan Esed rejimine çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'dan Esed rejimine çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Esed rejimine Suriye'deki ateşkese uyması için "somut garantiler" vermesi yönünde çağrıda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığında düzenlenen "Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı", Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de aralarında bulunduğu dışişleri bakanlarının yanı sıra Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Riyad Hicab'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrault toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla ABD ve Rusya'nın girişimleriyle Viyana'da düzenlenen görüşmelerinin ve bu görüşme sonrası çıkan geçiş hükümeti projesinin Esed rejimi tarafından hiçe sayıldığını ifade eden Ayrault, "Suriye krizi kritik bir noktada. Uluslararası toplum çabalarını artırmalı." şeklinde konuştu.

Cenevre görüşmelerinin askıya alınmasından sonra Esed rejiminin geçiş konusunda çok az adım attığının altını çizen Ayrault, rejimin aynı zamanda uluslararası insani yardımın ulaşması için gerekli girişimlerde bulunmadığını ve yardımın muhtaç nüfusun yalnızca yüzde 25'ine ulaştırılabildiğini belirtti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...