BM'den Nizami'nin idamına ilişkin "kaygı" açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Nizami'nin idamına ilişkin "kaygı" açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Bangladeş'te Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesiyle ilgili, yargı sürecine ilişkin duydukları kaygıyı vurgulayarak BM'nin idama karşı olduğunu ifade etti.

Dujarric, AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Nizami'nin davasının ele alınma şekli ve prosedürüyle ilgili kaygılarını daha önce de gündeme getirdiklerini, adli sürece ilişkin çeşitli endişeleri olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un idam cezasına karşı olduğunu hatırlatan Dujarric, "Bangladeş'teki bu idam da dahil olmak üzere Genel Sekreter Ban, tüm idam cezalarına karşıdır." diye konuştu.

Bangladeş'teki mevcut hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan Cemaat-i İslami lideri Nizami dün idam edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...