Venezuela'da göstericilerle polis çatıştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Venezuela'da göstericilerle polis çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınmasına için referandum yapılması amacıyla toplanan imzaların bir an önce sayılmasını talep eden göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Polis, başkent Caracas'taki seçim konseyi binasına yürümek isteyen ve aralarında muhalefet koalisyonunun lideri Henrique Capriles'in de olduğu göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Ulusal Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Henry Ramos, biber gazı kullanılmasını kınadığını ve barışçıl bir protesto yapan insanların zarar görmesinin kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Diğer yandan Devlet Başkanı Maduro, muhalefetin şiddet gösterisi yapmaya kalkıştığını söyledi.

Muhalefet, Maduro'nun görevden alınması için referandum yapılması amacıyla toplanan imzaları geçen hafta Ulusal Seçim Konseyi'ne (CNE) sunmuştu.

Muhalefetteki Demokratik Birlik Masası (MUD) Koalisyonu, sadece 1 hafta içinde referandumun ilk aşaması için gereken 200 bin imzanın 9 katının toplandığı ve CNE'ye sunulduğunu açıklamıştı.

CNE'nin imzaları onaylaması durumunda, muhalefetin referanduma gidilmesi için 20 milyon Venezuela seçmeninin 5'te birinin imzasını toplaması gerekiyor. Bu sayıda imzaya ulaşılırsa Venezuelalılar yapılacak referandumda Maduro'nun görevden alınmasını oylayacak.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...