Ermeni oyunu

Düzenleyen:
Ermeni oyunu

DÜNYA Haberleri

Sarkisyan’ın çözüm için Viyana'da Aliyev ile masaya oturduğu sırada Ermeni ordusu, ateşkesi ihlal edip Azerilere bomba yağdırdı: Bir asker şehit oldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 2-5 Nisan tarihleri arasında yaşanan şiddetli çarpışmaların ardından ilk defa önceki akşam Viyana'da bir araya geldi. Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Dağlık Karabağ'da ateşkesin kapsamının genişletilmesi konusunda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Toplantıya katılanların "çatışmaların askeri çözümü olmadığını" tekrarladığı belirtilen açıklamada, "Eş başkanlar, 1994-1995 ateşkes anlaşmalarına saygı duyulmasının öneminde ısrar ettiler" ifadeleri kullanıldı. İki liderin krize kalıcı çözüm bulunması için haziranda yeni bir müzakere turuna başlayacakları bildirildi.  Ne var ki, masada çevresine gülücükler atan ve "yeni barış süreci" isteyen Sarkisyan'ın ordusu, Azerbaycan'a saldırılarında hız kesmedi. Viyana'da görüşmeler sürerken Ermeni ordusu, ateşkesi ihlal ederek yeniden saldırı başlattı. Çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan Natig Tahirli isimli askerin şehit düştüğü belirtildi. Azerbaycan ordusunun da cevap vermesi üzerine karşı tarafta da can kayıplarının yaşandığı ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, meydana gelecek olayların ve Ermenistan ordusundaki can kayıplarının sorumluluğunun Erivan yönetiminde olacağı vurgulandı.
AZERBAYCAN UMUTLU
Bu olumsuz gelişmeye rağmen Azerbaycan yönetimi, Viyana görüşmelerinden "barış" çıkacağına ümitli olduklarını dile getirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Dağlık Karabağ toplantısının aşamalı çözüm esasında ciddi müzakerelere başlanılması için iyi fırsat açtığını söyledi. Memmedyarov, "Bu müzakereler en kısa sürede başlamalı ve bölge halkı ile uluslararası toplumun uzun zamandır beklediği somut sonuçlar elde edilmeli" dedi.
ERİVAN'DAN GERİ ADIM
Bu arada Ermenistan hükümeti, iki milletvekilinin işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında bulunan Dağlık Karabağ rejiminin "bağımsızlığı"nın tanınması teklifine onay vermedi. Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Şavraş Koçaryan, söz konusu teklifin müzakereler sürecine engel olunabileceği için uygun bulunmadığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...