Rakka'nın geri alınması için düğmeye basıldı

Düzenleyen:
Rakka'nın geri alınması için düğmeye basıldı

DÜNYA Haberleri

DAEŞ'in başkenti olarak kabul edilen Rakka'nın geri alınması için düğmeye basıldı. Rojava'ya giden ABD'li komutan Votel, operasyona katılacak Arap ve Kürt gruplarla son görüşmeleri yaptı.

Suriye ve Irak'ta son zamanlarda terör örgütü DAEŞ'e ağır darbeler indirmeye başlayan koalisyon güçleri, örgütün başkenti olarak ilan ettiği ve Ocak 2014'ten beri DAEŞ'in elinde olan Rakka’nın alınması için operasyonlar hazırlıklarını tamamladı. Konu ile ilgili olarak ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Suriye’nin kuzeyine gizli bir ziyaret gerçekleştirdi. General, 11 saat sürdüğü öğrenilen ziyaretinde, buradaki ABD özel kuvvetleriyle ve Suriye Demokratik Güçleri içerisindeki Arap ve Kürt grupların üst düzey temsilcileriyle DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeledeki iş birliğini görüştü. Yetkililer, Votel’in birçok yeri ziyaret ettiğini ancak bu bölgelerin isimlerini açıklayamayacaklarını duyurdu. Votel, ABD’nin DAEŞ'le mücadele kapsamında yerel unsurları güçlendirerek doğru bir yaklaşım sergilediği yönündeki inancının geziyle pekiştiğini söyledi. Votel, "Buradaki güçlerin yeteneklerine dair artan bir güvenle ayrıldım. Modelin işlediğine ve iyi çalıştığına inanıyorum" dedi. General Joseph Votel’in ziyareti, 2014 yılında ABD’nin DAEŞ karşıtı koalisyon kurduğundan beri Suriye’ye yapılan en üst düzey ziyaret oldu.

ÜÇ KOLDAN GİRİLECEK
 Bu arada ABD Başkanı Obama’nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ise Twitter’dan yaptığı açıklamada General Votel’in Rakka’ya yapılacak operasyonun hazırlığı için Suriye’de olduğunu söyledi. Öte yandan operasyonla ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Arap ve Kürt gruplardan oluşan Demokratik Suriye Güçleri'nin, Rakka'ya üç koldan girecekleri öğrenildi. Rakka'nın kuzeyinde yer alan terör örgütü YPG kontrolündeki  Kobani'ye ağır silah ve militan takviyesi yapıldığı bildiriliyor.

DAEŞ'E BOMBA YAĞDI
Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Tackır Kobani, "Tışrin barajı, Tılsemar ve Haseke tarafından aynı anda saldırıyı başlatacağız. ABD ve koalisyon ülkeleri de operasyon kapsamında bize hava ve silah desteğinde bulunacak" dedi. Rakka'nın alınmasıyla DAEŞ'in büyük darbe alacağının altını çizen Kobani, şehir halkının da örgütten kurtulmak istediğini kaydetti. Bu arada, Kilis'in karşısındaki Suriye tarafında Savran, Havar, Kefarganni ve Kefre köylerinde bulunan DAEŞ hedefleri, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vuruldu. Ayrıca Irak'ta DAEŞ'in elindeki Felluce'yi almak için de hazırlıkların yapıldığı ve Irak ordusu tarafından halka hitaben, "DAEŞ mevzilerinden uzak durun. Ellerinizde beyaz bayraklar taşıyın" duyurusu yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...