Poroşenko: Yanlış insanlardan korkmuşuz

Düzenleyen:
Poroşenko: Yanlış insanlardan korkmuşuz

DÜNYA Haberleri

Kırım Tatarlarıyla ilgili bir soruya cevap veren Ukrayna lideri Poroşenko, 'yanlış insanlardan korkmuşuz, onlara güvenmek gerekir' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, hiçbir şeyin Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhakını haklı gösteremeyeceğini söyledi.

Poroşenko, Ukrayna’nın sayısı ne olursa olsun Rus askeri güçlerinin her türlü operasyonunu durduracak güce sahip olduğunun da altını çizdi.

"YÖNETİCİLERİMİZ KIRIM TATARLARINDAN KORKUYORLARDI"

Kırım Tatar Özerkliğinin oluşturulması için anayasa değişikliği çalışmaları hakkındaki bir soru üzerine Poroşenko, hazırlıkların sürdüğünü belirterek şunları dile getirdi:

Eminim, Kırım Tatar Özerkliğinin oluşumunu Kırım Tatar halkı için önceden yapmalıydık. Açıkça söylüyorum, Ukrayna’da başkanlar, iktidarlar, herkes Kırım Tatarlarından korkmuştu. Yanlış insanlardan korkmuşlar. Korkmaya gerek yok. Kırım Tatar halkına, Ukrayna’nın Kırım’daki en büyük destekçilerine daha fazla güvenmek gerekir.”

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...