HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Felluce'de ihlalde bulunanlar hakkında tutuklama emri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Felluce'de ihlalde bulunanlar hakkında tutuklama emri
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar'a bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu sırasında sivilleri öldüren ve ihlallerde bulunan sanıklar hakkında tutuklama emri verdiğini açıkladı.

Felluce'de güvenlik güçleri ve Şii milislerce sivillere yönelik ihlaller hakkında devlet televizyonundan açıklama yapan İbadi, "İtiraf etmeliyim ki orada (Felluce'de) hatalar yapılıyor. Felluce operasyonlarına katılan güçlerimizin hepsi aynı tarzda değil. Güvenlik birimlerinin insan haklarına riayet etmesi ve sivillerin onuruna karşı saygılı olması gerektiğine vurgu yaptık." dedi.

Felluce'de sivilleri öldüren ve diğer ihlallerde bulunan sanıklar hakkında tutuklama emri verdiğini ve bunların yakında adalete teslim edileceğini dile getiren İbadi, "Söz konusu ihlaller sistematik değil ancak bunlara karşı da susmayacağız ve kimsenin suçunu gizlemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada, İbadi'nin Felluce Operasyonlar Komutanı Abdülvehap es-Saadi'yi görevden alarak yerine General Sami el-Aridi'yi görevlendirdiği iddia edildi.

Sopayla dövme ve sözlü taciz
Öte yandan, Felluce yakınlarında Şii milis grupları mensubu kişinin, yere yatırdığı sivil kıyafetli bir grup Felluceli'yi sopayla dövdüğü ve sözlü tacizde bulunduğu görüntüler, sosyal medyada yayınlandı.

Iraklı Sünni lider Usame en-Nuceyfi, yaptığı açıklamada, Felluce'deki sivillere yönelik kanun, ahlak, milli ve şerefli savaş standartlarına aykırı şekilde kaçırma ve toplu idamların yapıldığını aktararak, bu ihlallerin, kontrol dışı çalışan silahlı gruplarca yapıldığını ve bunu yapanların hiçbir incelemeye tabi tutulmadığına işaret etmişti.

Felluce'de 20 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 50 bin sivilin mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...