Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadeniz’de kapışma

Düzenleyen:
Karadeniz’de kapışma

DÜNYA Haberleri

‘Gölge CIA’ olarak bilinen ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfor, NATO’nun kendisi için stratejik önem taşıyan Karadeniz’deki faaliyetlerini arttırmak isteyeceğini belirtti.

Karadeniz’i kontrol etme ‘yarışının’ giderek kızışacağı belirtilen Stratfor raporuna göre 2014 yılında Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasından bu yana, bölgedeki güç dengesinde önemli değişiklikler meydana geldi. Ukrayna bölgede ‘dışarıda’ bırakılırken, Rusya Karadeniz filosunu güçlendirdi. Bu arada da Karadeniz sularının stratejik önemi Avrupa’da Rusya’ya karşı daha ‘caydırıcı’ güç olmak için çabalayan NATO için arttı. Ancak, raporda, Karadeniz’e kıyısı olan üye ülkelerin tamamının, NATO’nun Karadeniz’deki faaliyetlerini arttırma planını desteklemeyeceği de vurgulandı. Raporda “Romanya böyle bir girişimi destekleyebilir, ancak Rusya ile gerginlik istemeyen Türkiye ve Bulgaristan, bu duruma mesafeli yaklaşabilir. Çünkü Türkiye Rusya ile ilişkilerini yeniden germek istemeyebilir” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...