Türk halkı büyük cesaret gösterdi

Düzenleyen:
Türk halkı büyük cesaret gösterdi

DÜNYA Haberleri

Türkiye’deki FETÖ’cü darbe girişimi devlet-millet bütünleşmesiyle bertaraf edilirken, dünya liderlerinden de Türk halkına övgüler geldi. Mesajlarda, “Türk halkı bu zorluğu da aşacaktır” denildi.

ATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türk halkının demokratik yollarla seçilmiş hükümete gösterdiği güçlü destekten memnuniyet duyuyorum.
Almanya Başbakanı Angela Merkel: Bütün Alman hükümeti adına, Türk askeri birliklerin, ülkesinin seçilmiş Hükümetini ve seçilmiş Cumhurbaşkan’ını zor kullanarak devirme girişimini en sert bir şekilde kınıyorum. Türk halkı örnek bir birliktelik sergilemiştir.
Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin: Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Demokrasinin galip gelmesinden memnunuz.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi: Türkiye’de yaşanan endişelendirici kontrol dışı durum, yerini, istikrarın ve demokratik kurumların üstünlüğüne bıraktı.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault: Türkiye ve Türk halkı bu demokrasi sınavından başarıyla çıkacaktır.
DARBECİLER YENİLDİ
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: Türkiye’nin böylesine zor geçen bir geceden başarıyla çıkmış olmasından mutluyum.
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic: Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkenin karşı karşıya kaldığı tüm sıkıntıların üstesinden geleceğine inanıyorum.
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic: Kimin güvenilmez olduğu ortaya çıkmıştır.
Belçika Başbakanı Charles Michel: Darbe girişiminin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz. Türk halkı büyük bir cesaret örneği gösterdi.
Avusturya Başbakanı Christian Kern: Vatandaşlar karşısında darbe girişiminde bulunan darbeci ordu başarısız oldu.
ŞÜKÜR NAMAZI KILIN
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: Demokratik yollarla seçilen ülke liderinin başında olduğu Türk halkı bu zorluğu da aşacaktır.
Fas Başbakanı Abdulillah Benkiran: Türk halkını, seçilmiş iradeyi, darbe karşıtı siyasi parti liderlerini ve emniyet güçlerini darbe girişimine karşı gösterdikleri çabadan dolayı kutluyoruz.
Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi: Türkiye’nin istikrarı bölge istikrarının anahtarıdır. Türkiye’nin seçilmiş hükümeti, hukuku ve düzenini destekliyoruz.
Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov: Halkın duruma el koymasından ötürü mutluluk duyuyorum.
Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic: Ülkemde, bugün (dün) öğle namazıyla birlikte Karadağ’daki camilerdeki bütün imamlar şükür duası etmek ve şükür namazı kıldırmak ile yükümlüdür.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...