Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni Suriye umudu

Düzenleyen:
Yeni Suriye umudu

DÜNYA Haberleri

Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Cerablus'un DAEŞ'ten alınmasının domino etkisi oluşturarak, diğer bölgelerdeki terör örgütlerinin de temizlenmesini arzu ediyor.

DAEŞ, PYD ve YPG unsurlarının tek merkezden yönetildiğini düşünen Suriyeli kanaat önderleri, son gelişmelerin Suriye'nin geleceği açısından umut verici olduğunu belirtiyor. Suriye Avukatlar Birliği Başkanı Ethem Şami, 5 yılın ardından en güzel günleri yaşadıklarını söyledi. Cerablus'un alınmasını umut ışığı olarak gördüklerini vurgulayan Şami, “İlk defa Suriye'de bir bölge hürriyet ve özgürlüğüne kavuştu. Bu bölgeye kim özgürlüğünü verdi? Allah razı olsun, Türkiye verdi. İnşallah bizim büyük kardeşimiz Türkiye'nin desteğiyle çok güzel bir Suriye kuracağız” dedi. 
Bayırbucak Türkmenleri Dernek Başkanı Fehmi Bayırlı Cerablus'ta yapılan temizliğin daha önce gerçekleşmesini beklediklerini aktararak, "İnşallah temizlik devam eder. Türkiye'nin de istediği tampon bölge oluşur. İnşallah bu temizlik Bayırbucak'a kadar ulaşır çünkü Humus Türkmenlerimiz orada sıkıntı altında. Bombalar üzerilerine yağıyor. Yiyecek bir şeyleri yok" dedi.
Cerabluslu Arapça öğretmeni Emir Hamido ise vatanı Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “İnşallah Özgür Suriye Ordusu’nun temizliği devam edecek. Türkiye'ye, Başkomutan Tayyip Erdoğan ve onun askerlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...