Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: Çatışmalar kabul edilemez

Düzenleyen:
ABD: Çatışmalar kabul edilemez

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "YPG Fırat doğusuna çekiliyor" demişti ama Obama'nın sözcüsü Brett McGurk skandal açıklamalarda bulundu!

Başkan Obama'nın özel temsilcisi, Türkiye ve YPG arasında Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen çatışmalarla ilgili "DAES'in bulunmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak görüyoruz" dedi. Washington, tüm taraflara saldırı pozisyonundan çıkmaları çağrısı yaptı.

McGurk'un açıklamaları şöyle: 

"Cerablus'un güneyinden hava saldırıları ve Türk askeriyle Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile bağlantılı muhalif gruplar arasında çatışma yaşandığı haberleri alıyoruz. DAES'in bulunmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak görüyoruz. ABD'nin bu çatışmalarla ilgili yok ve onlar ABD birlikleriyle koordineli değil. Ve biz onları desteklemiyoruz. Dolayısıyla, sahada olan tüm silahlı aktörlerden saldırı pozisyonundan çıkmaları için çağrı yapıyoruz."

Özel temsilci, taraflardan çatışma ihtimalini azaltmak için iletişim kanallarının açık olmasını istedi. 24 Ağustos Çarşamba günü gece saatlerinde Suriye'ye sınır ötesi harekât düzenleyen Türkiye, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG güçlerinin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesini istiyor. SDG içerisinde önemli bir yer tutan YPG'liler, Menbic'in DAES'den kurtarılmasıyla bölgeye yerleşmişti. Washington geçen hafta YPG'lilerin çekilmeye başladığını açıklamış ancak bölgedeki güçler Türk tankına roketli saldırı düzenlemişti. Bir askerin şehit olduğu saldırı öncesi ve sonrasında Türk savaş uçakları YPG hedeflerini vurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...