ÖSO iki cephede ilerliyor

Düzenleyen:
ÖSO iki cephede  ilerliyor

DÜNYA Haberleri

Türk Ordusu’nun ‘Fırat Kalkanı’ askerî harekâtıyla desteklenen Özgür Suriye Ordusu askerlerinin ilerleyişi sürüyor.

Cerablus’un merkezinin kontrolünü ele geçiren ÖSO mensupları, ilçeye muhtemel saldırıları ve sızmaları önlemek için tedbirleri artırdı ve çevresine birkaç aşamalı barikatlar kurdu. Bu yöntemle ÖSO, DAEŞ ve YPG’nin mutemel bomba yüklü araçla saldırılarını önlemeyi veya etkisini en aza indirmeyi planlıyor. İlerleyişini sürdüren ÖSO mensupları, yaklaşık 1 ay önce terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG kontrolüne giren Cerablus’un güneyindeki Menbiç ve DAEŞ militanlarının Rakka’nın ardından ikinci ana merkezi olarak kabul edilen batıdaki Bab bölgesine yöneldi.  ÖSO askerleri son 24 saatte YPG denetiminde olan Cerablus’un güneyindeki 9 köyün kontrolünü ele geçirdi. ÖSO bunun yanı sıra Cerablus’un batısında olan 3 köyü de DAEŞ’ten kurtardı.
TSK: 400 KM TEMİZLENDİ
Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarında teröristlere ait 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu açıkladı. TSK, operasyon kapsamında bugüne kadar 400 kilometrelik alanın temizlendiğini duyurdu. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...