Musul’dan sonra sıra Rakka’da

Düzenleyen:
Musul’dan sonra sıra Rakka’da

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, terör örgütü DAEŞ muhalifi koalisyonda yer alan 13 ülkenin savunma bakanlarının katıldığı Brüksel’deki toplantıda, Musul’un yanı sıra DAEŞ’in Suriye’deki en önemli kalesi konumunda bulunan Rakka’ya da yakında operasyon düzenleneceğinin sinyalini verdi.

Şimdiye dek planlanana göre giden Musul Operasyonu’nun cesaret verici olduğunu belirten Carter “Şunu biliyoruz ki, zorlu bir savaş olacak. Savaş sürdükçe belki de daha fazla direniş göreceğiz” dedi. Haberlerde sürekli Musul’un yer aldığını ancak bunun üstünde çalışılan tek operasyon olmadığını vurgulayan Carter, “Musul’a ilave olarak Rakka var. Suriye’deki ortağımız mahallî güçler, kesinlikle DAEŞ’i yıkacak. Rakka’yı alacak güçlerin mutlaka yerel güçlerden oluşması gerekiyor. Bu, bizim her yerdeki ilkemiz ve DAEŞ’in tamamen yenilmesi için son derece önemli” dedi. 

IŞIK: UÇAKLARIMIZ HAZIR

Bu arada Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi ABD’li mevkidaşı Ashton Carter ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile üçlü görüşme yaptı. Işık’ın görüşmede “Koalisyonun Irak hava harekâtlarına iştirak etmemizin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Hava Görev Yönergesi’ne ülkemizin de eklenmesinden memnunuz. Uçaklarımız göreve hazırdır” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İŞTE TÜRK ASKERİ

Başika’da bulunan ve tamamı Musullu savaşçılardan oluşan Ninova Muhafızlarını eğiten Türk askeri, bölgenin DAEŞ’ten temizlenmesi için uğraşıyor. Türk askeri ve Peşmerge güçleri Başika yakınlarındaki bir köye başlatılan operasyon öncesi böyle görüntülendi.

Musul’dan sonra sıra Rakka’da

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...