Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'dan Kırım'daki Ukrayna-Rusya gerginliğinin azaltılması çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'dan Kırım'daki Ukrayna-Rusya gerginliğinin azaltılması çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal, Kırım'daki Ukrayna-Rusya gerginliğine ilişkin "Tarafları her türlü gerginlikten kaçınmaya ve Fransa'nın her açıdan katkı vermeye hazır olduğu bir diyaloğa çağırıyoruz." dedi.

Fransa, Kırım'da son günlerde Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan askeri gerginliğin azaltılması çağrısı yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, basın toplantısında, Rusya savaş gemilerinin Kırım açıklarına gelmesinden dolayı endişe duyduklarını bildirdi.

Nadal, "Tarafları her türlü gerginlikten kaçınmaya ve Fransa'nın her açıdan katkı vermeye hazır olduğu bir diyaloğa çağırıyoruz." dedi.

Ukrayna, Kırım yakınlarında bugün, iki gün sürecek füze tatbikatına başlamış, buna tepki gösteren Rusya, hava kuvvetleri önlemlerini yüksek alarm düzeyine çıkarmıştı. Rusya, son olarak bazı savaş gemilerini bölgeye sevk etmişti.

Rusya 17 Mart 2014'te Kırım'ı ilhak etmişti. Kırım'ın ilhakı Batı kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuş, NATO, Rusya'nın bu adımını uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...