HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yunanistan'da denizcilerin grevi sona erdi

Düzenleyen: /
Yunanistan'da denizcilerin grevi sona erdi
Yunanistan, Grev, Denizci, Haber

DÜNYA Haberleri

Liman işçilerinin bir haftadan fazla süredir devam eden grevi, dün gece Giritli çiftçilerin limanı basmalarının ardından bugün sona erdirildi

Yunanistan'da bir haftayı aşkın süredir devam eden ve ülkedeki gemi trafiğini kilitleyen liman işçilerinin grevi bugün sona erdi. Yunan Denizciler Federasyonu (PNO) Başkanı Yiannis Halas, bugün toplanan yönetim kurulu toplantısının ardından 2 Aralık'tan bu yana devam eden grevin sona erdirildiğini açıkladı. Halas ayrıca, hiçbir taleplerinin yerine getirilmediğini savunarak, taleplerinde ısrarcı olmaya devam edeceklerini belirtti. Dün gece Girit'in Heraklion Limanı'nda, günlerdir ürünlerinin ana karaya taşınmasını bekleyen çiftçilerle liman işçileri arasında arbede yaşandı. Liman girişinin kilitlerini kırarak, gemilerin halatlarını çözmeye çalışan çiftçiler, bir gemi şirketinin ofisini de yaktı. Geçen cumadan bu yana uzatılarak devam eden grev sebebiyle, Yunan adalarındaki ürünler ana karaya taşınamazken, adalarda benzin gibi bazı mallara ulaşımda da sorunlar baş göstermişti. Yunanistan ve kreditörleri arasındaki kurtarma paketi kapsamında devam eden müzakerelerde talep edilen iş yasası reformu birçok kesimde tepkilere yol açarken, denizciler yeni düzenlemelerle artacak vergilerin kazançlarının yarısından fazlasını eriteceğini ifade ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...