HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Düzenleyen: /
Rusya'dan Türkiye açıklaması
Sergey Dankvert, , Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Merkezi (Rosselhoznadzor) Direktörü Sergey Dankvert, Türk şirketlerinin yaygın olarak pazara tekrar girmelerine izin verilmeyecek” dedi.

Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Merkezi (Rosselhoznadzor) Direktörü Sergey Dankvert, yasağa rağmen Türk gıda ürünlerinin başka yollar bularak Rusya pazarına girdiklerini kabul etti ve “Genel olarak biz Türk mallarına karşı değiliz. Zaten ürünler Mali yada Uganda malı diye her durumda pazara giriyor.  O zaman en iyisi bırakalım legal şekilde ve doğrudan pazara girsinler” dedi.

"TEKRAR İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ancak Rus yetkili, şu aşamada Türk gıda ürünlerinin tamamına yasağı kaldırmayı düşünmediklerini itiraf etti. Dankvert, “Bazı ürünlerin ithaline zaten izin verildi. Diğer bölümü hükümet tarafından yasaklandı. Türk şirketlerinin yaygın olarak pazara tekrar girmelerine izin verilmeyecek ” dedi.

Dankvert’in bu açıklaması, özellikle sebze ve meyvede daha önce yaptığı, sadece denetiden geçip onay alan büyük şirketlerin doğrudan pazara mal satmalarına izin verileceğine dair açıklamasını desteklemiş oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...