Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Srebrenitsalı savaş mağdurları heykeline saldırı

Srebrenitsalı savaş mağdurları heykeline saldırı
Başlık ResmiSrebrenitsali savas magdurlari heykeline saldiri

Saraybosna'daki bir parkta yer alan, Bosna Savaşı'nda Sırp askerler tarafından kandırılarak öldürülen baba ile oğlunu simgeleyen heykele saldırıda bulunuldu.

Kaydet
|

Saldırı nedeniyle, oğluna seslenen babanın tasvir edildiği heykel gövde kısmından ikiye ayrıldı.

Saraybosna Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak 1994 doğumlu Hırvatistan vatandaşı bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bosna Savaşı'nda Sırp askerleri tarafından kandırılarak kendilerini güvende hissetmelerini sağlandıktan sonra katledilen baba Osmanovic ve oğlu Nermin'i simgeleyen "Nermin Gel" heykeli, Srebrenitsalı savaş mağdurları anısına soykırımın 20'nci yıl dönümünde şehrin merkezindeki bir parka dikilmişti.

Oğluna seslenen baba şeklinde tasvir edilen heykel, 2015'te Boşnak sanatçı Mensud Keco tarafından yapılmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Diyarbakır Haberde İnsan Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.