HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Venezuela askerleri Kolombiya'dan çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Venezuela askerleri Kolombiya'dan çekildi
Kolombiya, Venezuela, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkesinin topraklarına giren Venezuela askerlerinin çekildiğini açıkladı.

Santos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kolombiya topraklarına girip Venezuela bayrağı asan komşu ülke askerlerinin tamamen çekildiğini duyurarak, "Son Venezuela askeri de Kolombiya toprağından çıkmıştır." ifadesini kullandı.

Kolombiya basınında da askerlerin, öğleden sonra Arauca nehrini geçip Venezuela'nın Apure yönetim bölgesine geri döndüğü haberleri yer aldı.

Venezuela ordusundan 60 kadar asker, Kolombiya'nın Arauca yönetim bölgesindeki Arauquita kenti kırsalına geçerek kamp kurmuş, olayın ortaya çıkmasının ardından Kolombiya Dışişleri Bakanlığı da sorunun çözümü için bölgeye bir heyet gönderildiğini açıklamıştı.

İki ülkenin 2 bin 200 kilometreyi bulan zorlu sınırı, kuzeydeki Venezuela körfezi ve Guajira yarımadasından başlayıp güneydeki Amazon bölgesine kadar devam ediyor.

Kolombiya ile Venezuela arasındaki en son askeri gerginlik geçen yıl ekim ayında yaşanmıştı. Kolombiya'nın ulusal havayolu şirketi Avianca, Madrid-Bogota seferini yapan Boeing 787 tipi yolcu uçağının Venezuela Hava Kuvvetlerine ait iki savaş uçağı tarafından engellenmesi nedeniyle bu uçağın rotasını değiştirmiş, ayrıca Caracas seferlerini iptal etmişti. Olay sonrası tarafların itidalli açıklamalarıyla kriz çözülmüş, Avianca yeniden bu ülkenin hava sahasını kullanmaya başlamış ve Caracas seferlerini sürdürmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...