HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan gözdağı gibi gösteri!

Düzenleyen: /
Rusya'dan gözdağı gibi gösteri!
Rusya, Gösteri, Haberler, 2. Dünya Savaşı, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında nefes kesen bir gösteri düzenledi. Film sahnelerini aratmayan gerçeğinden ayırmanın bile zor olduğu o anlarda İkinci Dünya Savaşı yılları yeniden canlandırıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen gösteride Berlin olarak tasvir edilen bölgede Nazi rejimine vurulan son darbelerden biri canlandırıldı.

Başkent Moskova dışında kalan Kubinka bölgesinde Berlin taarruzu canlandırıldı. Tarihi Kulüp üyeleri tarafından gerçekleştirilen canlandırma operasyonunda Nazi Almanyasına ait askeri üniformalarla, Sovyet askeri üniformalarının bire bir kopyası kullanıldı. Döneme ait askeri araçlar tanklarla inanılmaz bir gösteri düzenlendi.  Alevler içinde yanan Alman askerleri,  ateş altındaki Sovyet askerleri gösterinin birer parçasıydı. Bombalar patladı, silahlar ateşlendi.

Duman ve alev içindeki adeta açık alandaki devasa bir tiyatro sahnesini andıran gösteri sanki renkli bir İkinci Dünya savaşı sahnesi  gibiydi.  

Söz konusu gösteri Rusya devlet televizyonundan da bir buçuk saat canlı olarak yayınlandı.  Yüzlerce aile gösteriyi bire bir izledi. Gösteriyi Rusya savunma Bakanlığı finanse etti.

Berlin canlandırmasının yapıldığı söz konusu zafer  1945'te Avrupa'da zaten yenilgiye uğramış olan Nazi rejimine yönelik belirleyici darbe oldu

İkinci Dünya savaşı sırasında 1945 yılının başlarında, Hitler'in birliklerinin yenileceği netleştikten sonra, İki Sovyet Kızıl Ordu lideri, Georgy Zhukov ve İvan Konev Nazi'nin başkentine giren ilk iki kişi oldu.

İki lider, mümkün olan en hızlı zaferin sağlanmasını sağladı.  Nisan 1945'te iki Kızıl Ordu liderinin önderlik ettiği cepheler Almanlar’ın kaçış umutlarını sona erdirdi.

Savaş devam ederken Hitler ve birkaç takipçisi intihar etti ve kentin garnizonu 2 Mayıs'ta teslim oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...