HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'da rekor artış!

Düzenleyen: /
Rusya'da rekor artış!
Rusya, Terör, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya Başsavcısı Yuriy Çayka'nın ülkedeki terör saldırılarına ilişkin hazırladığı raporda, 2016'da kayıt altına alınmış terör saldırısı sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 45'lik artış gösterdiğini açıkladı.

Sputnik'in aktardığı rapora göre bunun nedenlerinden biri, Suriye ve Irak'ta terörist saflarında savaşan Rus vatandaşlarının tespit edilmesine yönelik çalışmaların aktif şekilde yürütülüyor olması.

İstatistiki verilerin Rusya'da belgelenen terör suçları sayısının yıldan yıla arttığını gösterdiğini belirtilen raporda, "Son beş yılda terör suçları sayısında gözlenen artış, Rusya'da terör faaliyetlerinin aktifleşmesiyle açıklanamaz. Bu olgu, kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü Rus vatandaşları ve yabancıların Suriye ve Irak topraklarında faaliyet gösteren yasadışı silahlı gruplar ve terör örgütlerine katılım sürecinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların etkinliğinin artmış olmasıyla açıklanabilir" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...