Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afgan askeri 7 ABD askerini yaraladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afgan askeri 7 ABD askerini yaraladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, bir Afgan askerinin NATO bünyesinde görev yapan ABD askerlerine ateş açmasıyla 7 ABD askeri yaralandı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, bir Afgan askerinin NATO bünyesinde görev yapan ABD askerlerine silahla saldırdığı bildirildi. Kuzeydeki 209'uncu Şahin Kolordu Komutanlığı Sözcüsü Abdul Kahhar Aram, Mezar-ı Şerif'in Dehdadi bölgesinde konuşlu askeri birlikte bir komandonun, kendilerini eğiten ABD askerlerinin üzerine ateş açtığını söyledi.

Saldırıda 4 Amerikan askerinin yaralandığını kaydeden Aram, olayın ardından saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Afganistan'daki ABD birliklerinden yapılan açıklamada ise konunun araştırıldığı kaydedildi.

Yaklaşık 2 ay önce 209'uncu Şahin Kolordu Komutanlığına teröristler tarafından düzenlenen saldırıda da 140 güvenlik görevlisi yaşamını yitirmişti. ABD'nin Afganistan'da birlikte çalıştığı Afgan ordusu içerisinde ABD'li askerlere yönelik saldırılar son dönemde sıklıkla görülüyor.

Bir hafta önce de ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde 3 Amerikan askeri, bir Afgan askeri tarafından öldürülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...