Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sudan ile Rusya arasında anlaşma

Sudan ile Rusya arasında anlaşma

DÜNYA Haberleri

Sudan ile Rusya arasında "nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması" konusunda iş birliği için mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Garibullah Hadr, yaptığı yazılı açıklamada, mutabakat zaptının Sudan Su Kaynakları, Sulama ve Elektrik Bakanı Yusuf Hamza ile Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom Başkan Yardımcısı Nikolay Spassky tarafından imzalandığını duyurdu.
Hadr açıklamasında, Sudanlı bakan Hamza'nın, "söz konusu mutabakat zaptında yer alan programın uygulanmasının ardından bu yıl içinde iş birliği anlaşmasının imzalanacağı" bilgisini verdiğini aktardı.
Rosatom, Rusya ile Sudan arasında "nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması" konusunda iş birliği için geçen mayıs ayında başkent Hartum'da bir çalıştay düzenlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...