Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump, Suudi Arabistan'ın yeni Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump, Suudi Arabistan'ın yeni Veliaht Prensi Selman ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan tahtının yeni varisi Muhammed bin Selman ile telefonla görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz de dahil olmak üzere ikili ve bölgesel birçok konunun kapsamlı şekilde ele alındığı duyuruldu.

Trump'ın görüşmede, Muhammed bin Selman'ı yeni pozisyonundan dolayı tebrik ettiği ve yakın bir iş birliği halinde çalışmaya devam edeceğini belirttiği bildirildi.

Açıklamada, "İki lider, teröristler ve aşırılıkçılara verilen tüm desteğin kesilmesi ve Katar ile halen devam eden anlaşmazlığın çözümü konularında görüş alışverişinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında ayrıca, İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barışa ulaşılması için atılabilecek adımların konuşulduğu belirtildi.

"Trump ile Selman Katar ile anlaşmazlığı sona erdirme konusunda anlaştı"

Suudi Arabistan'a ait El-Arabiyye televizyon kanalının Beyaz Saray'a dayandırdığı haberde, ABD Başkanı Trump'ın Muhammed bin Selman'ı telefonla arayarak, iki ülke arasındaki ortaklık ilişkilerini pekiştirmeyi arzuladığını ilettiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Trump ve Muhammed bin Selman'ın, terörü desteklemeyi ve finanse etmeyi durdurma, Katar ile aralarındaki anlaşmazlığı sona erdirme ve bölgenin istikrarı için çalışma konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Bugün Birinci Veliaht, Başbakan ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, tüm görevlerinden azledilerek, yerine Kral Selman'ın oğlu İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...