CENTCOM'dan Katar'a sürpriz ziyaret

Düzenleyen:
CENTCOM'dan Katar'a sürpriz ziyaret

DÜNYA Haberleri

Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Leonard Votel’i kabul etti.

Katar resmi haber ajansı QNA’da yer alan haberde es-Sani'nin, Katar’ın  başkenti Doha’daki El-Bahr Sarayı’nda bulunan ofisinde Votel ile bir araya  geldiği belirtildi.
 
Görüşmede başta savunma konularındaki işbirliği olmak üzere iki ülke  arasındaki stratejik ilişkilerin ele alındığı aktarılarak, toplantıda iki ülkenin  silahlı kuvvetlerinin terörle mücadele alanındaki ortak operasyonlarının da  görüşüldüğü ifade edildi.
 
Votel'in, terörle mücadele konusunda Katar’ın rolünden dolayı es-Sani’ye teşekkür ettiği kaydedildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden 6 Haziran'da  yaptığı paylaşımda, "Ortadoğu ziyaretimde, radikal ideolojilerin artık finanse  edilemeyeceğini söyledim. Liderler Katar'ı işaret etti, bakın! Aşırıcılık ve tüm  referanslar Katar'a işaret ediyordu. Belki de bu terör dehşetin sonunun  başlangıcı olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...