Husilerden BAE gemisine saldırı

Düzenleyen:
Husilerden BAE gemisine saldırı

DÜNYA Haberleri

İran'a yakın kaynaklar, Husilerin kontrolündeki gemilerden Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı bir askeri gemiye en az 3 roket fırlatıldığını öne sürdü.

Yemen kara sularında Muha sahili yakınlarında seyahat eden bir BAE gemisinin, daha önce Husilere destek veren askeri yetkililer tarafından ele geçirilen donanma tarafından roketli saldırıya uğradığı bildirildi. Yerel aktivistlere göre, gemi yakın mesafeye girince Husilerin kontrolündeki donanma gemilerinin BAE'ye ait gemiye birkaç tane roket fırlattı.

Husilerin Muha kıyısında hedef aldığı gemiyi vurup vurmadığı hâlâ netlik kazanmadı. 

DONANMA HUSİLERİN KONTROLÜNDE

Yemen donanması daha önce İran destekli Husilere yakın askeri yetkililer tarafından ele geçirilmişti. Devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husiler, Yemen'de başkent Sana'yı ve ülkenin geniş bir bölümünde kontrolü elinde tutuyor. İran rejimi, Salih yanlıları ve Husilere destek veriyor. Buna karşılık Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ittifakı Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'yi destekliyor. Başkenti Husi işgali altında bulunan Yemen'in geçici başkenti Aden olarak belirlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...