Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya, Ercan Can'ı konuşuyor

Düzenleyen:
İspanya, Ercan Can'ı konuşuyor

DÜNYA Haberleri

Barcelona’daki Türk restoranının sahibi, dükkânına sığınanların hayatını kurtardı... Can, kapılarını kapatarak teröristlerin içeri girmesini önlemiş.

DEAŞ, İspanya’da peş peşe saldırılara geçti... Barcelona’da 14 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı eylemden kısa bir süre sonra teröristler bu defa Cambrils şehrinde ikinci saldırı gerçekleştirdi. Olayda biri polis 7 kişi yaralandı, şüpheli 5 kişi ise öldürüldü. Polis yaptığı açıklamada “Cambrils hadisesi ve Barcelona saldırısı bağlantılı” dedi. Barcelona’da 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı planlayan DEAŞ militanını yakalamak için polisin kapsamlı operasyonu sürüyor. Saldırının baş şüphelisinin Moussa Oukabir olduğunu belirtiliyor. Kardeşi Driss ise gözaltına alındı. Polis, La Rambla’da caddesinde sekiz şeklinde ilerleyerek yayalara çarpan beyaz bir kapalı kasa minibüsün sürücüsünü de arıyor. Biri Faslı, diğeri ise İspanya’nın Melilla şehrinden Güney Afrika kökenli 2 kişiyi yakalayan polis, bu kişilerin minibüs sürücüsü olmadığını açıkladı. Yetkililer, 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda ölü sayısının artabileceğini söyledi. Saldırıda bir Türk’ün de yaralandığı ve bu kişinin iş adamı Emre Eroğlu (33) olduğu öğrenildi.

CIA İKİ AY ÖNCE İKAZ ETMİŞ

El Peridico gazetesinde yayınlanan bir habere göre de Amerikan istihbarat örgütü CIA iki ay önce Barcelona’da terör saldırısı gerçekleştirilebileceği konusunda Katalonya polisini uyardı. Dünyanın en büyük turizm şehrinde Barcelona’da rezervasyon iptalleri yaşanıyor turistler şehirden ayrılıyor. Bölgede korku ve panik hâkim.

İÇERİ GİREMEDİLER

Olay sonrası bazı detaylar da netleşti. Barcelona saldırısının, en kritik dakikaların Türk restoranı Luna De İstanbul’da yaşandığı ortaya çıktı. Restoranın sahibi 27 yaşındaki Ercan Can yaşadıkları o korkunç dakikaları şöyle anlattı: İş yerinde günlük rutinlerimizi yapıyordum. Kapalı kasa minibüs bir aracın hemen yan taraftaki duvara çarptığını gördüm. Ardından insanlar etrafa doğru kaçışıyordu. Caddedeki birçok kişi de restorandın kapasına geldi ve panikle içeri girdi. İşte o zaman bir terslik olduğunu anladım. İçerideki insanların ve çalışanlarımın hayatını kurtarma refleksiyle kapıyı kapattım, 15 kişi vardı. O sırada iki terörist kapıdan içeri giremedi. Kapıyı kapatmasam içeri gireceklermiş. Olayın hemen ardından polisler geldi. Etrafta birçok yaralı vardı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...