Merkel, sözünü tutmadı

Düzenleyen:
Merkel, sözünü tutmadı

DÜNYA Haberleri

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerince 2000-2017 yılları arasında öldürülen Türklerin ailelerinin hukuk mücadelesi sürüyor...

Avukat Mehmet Daimagüler “Müvekkillerimin asıl beklentisi sanıkların ne kadar ceza alacağı değil, Alman polisinin neden onları korumadığı ve Alman polisinin neden yıllarca kurban yakınlarını suçladığını öğrenmek. Merkel, devletin bu olayları araştıracağı sözünü verdi. Biz verdiği söze inandık fakat daha sonra istihbarat tarafından yüzlerce dosya yok edildi” dedi. Avukat Daimagüler “Dava bittikten sonra biz bu dosyayı kapatmayacağız. Dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğiz çünkü kurbanların aileleri bizden bunu bekliyor” diye konuştu. Yaklaşık 4 yıldır süredir devam eden davada 815 tanık ve 42 bilirkişi dinlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...