Güneş tutuldu İtalya yıkıldı

Düzenleyen:
Güneş tutuldu İtalya yıkıldı

DÜNYA Haberleri

1918’den bu yana ABD genelinde gerçekleşen ilk tam güneş tutulması sonrası Ischia adası sallandı; 2 kişi öldü. Tahminleriyle çok konuşulan Kadir Sütçü “En az 8,5 şiddetinde sarsıntı yaşanabilir” dedi.

ABD’de 1918’den bu yana gerçekleşen ilk tam güneş tutulması, milyonlarca kişi tarafından şenlik havasında izlendi. İzleyicilerden bazıları özel gözlük kullanırken, bazıları kendi imkânlarıyla yaptıkları kutularla tutulmayı takip etti. Uzmanların sıklıkla çıplak gözle bakılmaması uyarılarında bulunduğu ABD’de Başkan Trump, güneşe çıplak gözle baktı. Diğer taraftan ay ve güneş tutulmasının depremi tetiklediği iddialarını ispatlarcasına İtalya’nın Ischia adasında deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde 4,0 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü, 1’i ağır 39 kişi yaralandı. Depremin büyük yıkıntıya, can ve mal kaybına yol açması adadaki evlerin kalitesiz malzemeden yapılmasına bağlandı. Gökova Körfezi’nde 6,6 büyüklüğündeki depremi 13 saat önceden tahmin ettiğini öne süren Kadir Sütçü, ABD’den izlenebilen güneş tutulmasının ardından 8,5 veya 9,5 arası depremler meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Sütçü şunları kaydetti: 2006 yılında ay ve güneş tutulması sonrasında 7 büyük deprem meydana geldi. Güneş tutulmasının tam gerçekleştiği yer Amerika. Biz enlem ve boylamı dikkate aldığımız zaman Alaska’dan tutun Güney Amerika’ya kadar bir dikdörtgen çizeriz. Depremi Amerika kıtasında aramamız gerekiyor.

Güneş tutuldu İtalya yıkıldı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...