HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Füze denemeleri olimpiyatları vurdu

Düzenleyen: /
Füze denemeleri olimpiyatları vurdu
Füze, Kış Olimpiyatları, Kuzey Kore, Haber

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin nükleer füzeleri ve ABD’nin savaş uyarısı Güney Kore’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları’nı etkiledi

Kuzey Kore'nin ABD ile yaşadığı gerginlik ve ardı ardına yaptığı füze denemeleri, gelecek yıl Güney Kore'de düzenlenecek kış olimpiyatları için büyük bir risk oluşturuyor. Gelecek şubat ayında Pyeongchang'da düzenlenecek olan olimpiyatlar öncesi Fransa ve Avusturya, gerginliğin bu boyutlarda devam etmesi halinde katılımlarını gözden geçireceklerini açıklamıştı. Bu durum bilet satışlarına da ağır darbe indirmiş durumda... Organizatörler yüz binlerce biletin hala satılamadığını ifade ederek turnuvaya ilginin beklentilerin çok altında kaldığını vurguladı.

 

Füze denemeleri olimpiyatları vurdu

FRANSA'DAN AÇIK UYARI
Fransa Spor Bakanı Laura Flessel, tansiyonun düşmemesi durumunda kış olimpiyatlarını boykot edeceklerini açıkladı. 9-25 Şubat 2018'de Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenecek olan oyunlar, Kuzey Kore ile olan sınıra 100 kilometre uzaklıkta. Flessel de sporcularını tehlikeye atmayacaklarını belirterek, "Oyuncularımızın güvenliğini garanti edemezsek oyunlarda yokuz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...