Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

Düzenleyen:
Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Las Vegas kentindeki konsere bir otelin 32. katından otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda en 58 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı 500'ü geçti. Saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Neveda Şerifi, saldırganın kimliğini açıkladı. Saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Polis, otel odasında en az on silah bulduğunu açıkladı. Reuters haber ajansı saldırıyı DEAŞ terör örgütünün üstlendiğini bildirdi. Ancak FBI yaptığı açıklamada saldırganın DEAŞ ile bir bağlantısı olmadığını belirtti.

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir müzik festivaline silahlı saldırı gerçekleştirildi.  Bir kişi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından konsere katılanlara otomatik silahla ateş açtı. 

500'DEN FAZLA KİŞİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ
 
Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 58 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı. Yapılan açıklamada saldırı nedeniyle 406 kişinin çevredeki hastanelkere sevk edildiği bilgisine de yer verildi.

Yaşamını yitirenler arasında polis memurlarının da bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi.  Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğu kaydedildi. 

Las Vegas polisi, saldırganı olay yerinde vurarak öldürdü. ABD polisi, Nevada plakalı iki otomobilin arandığını duyurdu. 

DEAŞ ÜSTLENDİ

Öte yandan saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bildirildi.

FBI: SALDIRGANIN DEAŞ'LA BAĞLANTISI YOK

Öte yandan DEAŞ'ın internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendiği saldırıyla ilgili FBI'dan önemli bir açıklama geldi. FBI'dan yapılan açıklamada saldırganın DEAŞ'la bağlantısının olmadığı bildirildi.

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Polis, saldırıyla bağlantısı olduğu belirtilen Mariolu Danley (62) isimli kadını yakaladı. Bu kişinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu belirlendi. Perşembe günü otele giriş yapan saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Saldırganın yanında 10 silah bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Nevada şerifi, yaptığı açıklamada, saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir Amerikan vatandaşının gerçekleştirdiğini söyledi. 

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI 

Paddock'un evinde yapılan aramada cephanelik bulunduğu bildirildi. 

"YALNIZ KURT" 

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi. 

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu. 

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

UÇUŞLAR DURDURULDU 

Saldırı sonrası önlem amaçlı Las Vegas'taki havalimanına uçuşlar durduruldu. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından uçuşlara yeniden başlandı. 

LAS VEGAS POLİSİ: VİDEO PAYLAŞMAYIN  

Öte yandan, Las Vegas polisi (LVMPD) saldırganın yakalanması için sürdürülen operasyon esnasında resmi Twitter hesbından yaptığı açıklamada, operasyonun sürdüğü bu nedenle bölgeden video paylaşımı yapılmasının polis memurlarının hayatını riske atabileceği uyarısında bulunmuştu. 

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü
"EN AZ 100 MERMİ KULLANILDI" 

Kaynaklar, saldırıda en az 100 mermi kullanıldığını bilgisini paylaştı. 

ABD'NİN EN KANLI SİLAHLI SALDIRISI 
 
ABD'nin Florida eyaletinde geçen sene eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda da 49 kişi ölmüş, 53 kişi de yaralanmıştı. 

Afgan asıllı 29 yaşındaki zanlı çıkan çatışmada öldürülürken, saldırıyı DAEŞ üstlenmişti. 

Las Vegas'taki saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti. 

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı: 58 ölü

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...