Kral Selman’dan Rusya’ya tarihî ziyaret

Düzenleyen:
Kral Selman’dan  Rusya’ya tarihî ziyaret

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz es-Suud, Sovyetler Birliği döneminde düşman gördüğü Rusya’ya ilk resmi ziyareti gerçekleştiriyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz es-Suud, Sovyetler Birliği döneminde düşman gördüğü Rusya’ya ilk resmi ziyareti gerçekleştiriyor. Kral Selman’ın Rusya lideri Vladimir ile kapalı kapılar ardında görüşmesi bekleniyor. Suriye krizinden İran’a bir dizi hassas konunun ele alınacağı görüşmede can alıcı konunun ise petrol olması bekleniyor. 
PETROL İTTİFAKI
Ziyaret, Rusya’da “Enerji Haftası” uluslararası forum düzenlendiği günlerde gerçekleşecek. Bu da dünyada birinci ve ikinci petrol üretici ülkeleri Rusya ile Suudi Arabistan’ın, petrol fiyatını yüksek tutabilmek için kartel anlaşmasına gidebilecekleri yorumlarına yol açıyor. Kralın ziyareti sırasında iki ülke arasında 1 milyar dolarlık ortak enerji sektörü yatırımları fonu kurulması da öngörülüyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...